Tornar a notícies

Servei de bugaderia a l’Hospital, gràcies a l’acord amb un centre especial de treball

Es tracta d'un acord de col·laboració amb Mennintergra’t Job mitjançant el qual CIS Cotxeres pot oferir el servei de bugaderia als pacients ingressats i a les seves famílies.

Els pacients de l’Hospital d’Atenció Intermèdia i les seves famílies podran sol·licitar servei de bugaderia gràcies a un conveni de col·laboració signat amb el Centre Especial de Treball Mennintegra’t Job. L’acord té l’objectiu de fomentar la inclusió laboral i comunitària de persones amb problemes de salut mental o discapacitat intel·lectual tot oferint un nou servei que contribueixi al benestar dels usuaris i usuàries del CIS.

D’aquesta manera, les persones ingressades i els seus acompanyants podran contactar amb Mennintegra’t perquè passi a recollir per la seva habitació la roba per rentar, que s’haurà de dipositar en unes bosses específiques, prèviament proporcionades pel CIS Cotxeres. El cost aproximat del servei és de 19 euros per una bossa d’entre 10 i 11 kg de roba, import que  s’abonarà directament al centre especial de treball. 

Mennintegra’t Job és una entitat sense ànim de lucre que facilita la inserció laboral i comunitària de les persones amb problemes de salut mental o discapacitat intel·lectual, amb l’objectiu d’oferir-los una feina remunerada perquè tinguin les mateixes oportunitats que la resta de la societat. Així, el projecte va destinat a dos dels col·lectius amb taxes de desocupació més altes i pretén donar a conèixer a la societat, i especialment a potencials ocupadors, les diferents capacitats que poden aportar dins una empresa, combatent l’estigma existent i afavorint la igualtat i la cohesió social.

La signatura del conveni es va dur a terme el passat dilluns al mateix CIS Cotxeres entre Pere Subirana, gerent del centre, i José Román, director gerent de l’Hospital Mare de Déu de la Mercè, per qui l’acord suposa “un pas endavant de cara a construir una societat més inclusiva i justa”. “Agraïm el compromís de CIS Cotxeres amb la responsabilitat social i l’impuls d’iniciatives com la nostra, que intenten fomentar la integració dels grups més vulnerables a la societat”, va assenyalar.

Per la seva part, Pere Subirana va emmarcar aquest acord en la política de sostenibilitat del CIS Cotxeres. “Aspirem a ser una organització sostenible no només mediambientalment, sinó també socialment i, en aquest sentit, la contractació responsable i la col·laboració amb la comunitat per millorar la qualitat de vida de les persones són línies d’acció que estem potenciant”, va assegurar.

Podeu consultar més informació sobre aquest servei en aquest enllaç.