Tornar a notícies

Tanquem el cicle dedicat a la cura del sòl pelvià

El sòl pelvià ha estat el protagonista d'un cicle de sessions per treballar-ne la musculatura i oferir pautes i consells per poder cuidar-lo.

El passat 17 de maig es va dur a terme la darrera sessió de “Sòl pelvià i com cuidar-lo”. Els tallers s’han celebrat al Casal Congrés, i han comptat amb la participació de la infermera Youssra Gougouh i fisioterapeuta comunitària Yaira Paredes, del CAP Cotxeres.

Els entrenaments, que han tingut una molt bona acollida, s’han centrat a fer exercicis i oferir pautes i consells per poder cuidar el sòl pelvià.

Tal com va explicar Yaira Paredes, “existeix evidència de certesa alta que realitzar un entrenament dels músculs del sòl pelvià pot curar els símptomes i millorar la qualitat de vida en tots els tipus d’incontinència urinària”. D’aquesta manera, les modificacions de l’estil de vida, com ara perdre pes i intentar controlar la freqüència amb la qual es buida la bufeta, també podrien ser beneficiosos en alguns tipus d’incontinència urinària. “Aquesta evidència ens porta al fet que programes d’entrenament de la musculatura de sòl pelvià contribueixen de manera positiva a millorar els seus símptomes, produint millores significatives en la força del sòl pelvià i la qualitat de vida de les persones afectades”, va afegir Youssra Gougouh.