Tornar a notícies

El Dia mundial sense tabac, al CIS Cotxeres

Professionals del centre van fer organitzar una activitat de conscienciació per convidar a la reflexió sobre els efectes nocius d'aquest hàbit.

Amb motiu del Dia mundial sense tabac, el CIS Cotxeres va organitzar una activitat de conscienciació amb la voluntat difondre recomanacions per aconseguir ambients lliures de fum de tabac.

Des de les àrees de Comunitària i les professionals referents de tabac del CAP, van oferir informació amb totes les persones usuàries, posant l’èmfasi en la protecció de la salut d’infants i adolescents, sense oblidar aquelles persones adultes que també s’exposen al fum i riscos del consum de tabac.

La taula va comptar amb la participació de Silvia Martínez, infermera del CAP; Maria Bernarda Arco, TCAE del CAP; Liliana del Rocío Martínez Vázquez, metge i referent de tabac del CAP; Marina Hernández Ares, infermera i referent de tabac del CAP, i Yaira Paredes, fisioterapeuta comunitària del CAP.

Segons l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA), l’any 2022 continuava fumant el 24,1% de la població de quinze anys i més (28,8% dels homes i 19,6% de les dones), i el 6,9% de les persones declarava estar exposada al fum ambiental del tabac a la llar (6,7% dels homes no fumadors i 7,1% de les dones no fumadores). L’exposició al fum del tabac a casa de les persones de 0 a 14 anys era del 7,9%. El consum de tabac és superior entre els menors de seixanta-cinc anys i entre aquelles persones amb estudis secundaris. La prevalença del tabaquisme va mantenir una tendència continuada a disminuir en el període 1994-2017 i s’ha mantingut força estable a partir de 2018, de manera que el nombre de persones fumadores a Catalunya se situa al voltant d’1,5 milions.