Tornar a notícies

La mascareta deixa de ser obligatòria, però es mantenen recomanacions

La mascareta deixa de ser, a partir d’avui, obligatòria en centres sanitaris i sociosanitaris, farmàcies i residències de gent gran. Tot i això, apel·lem a la responsabilitat de les usuàries i usuaris del CIS Cotxeres per continuar fent servir la mascareta en determinades situacions.

Amb la publicació al BOE del reial decret que posa fi a la crisi sanitària per covid-19 a Espanya, la mascareta deixa de ser, a partir d’avui, obligatòria en centres sanitaris i sociosanitaris, farmàcies i residències de gent gran.

Tanmateix, hi ha espais on continua sent altament recomanable, concretament els següents:

  • Per a les persones que presentin símptomes compatibles amb alguna malaltia respiratòria com la grip o la COVID-19 quan es trobin en espais compartits 
  • A les urgències hospitalàries i d’atenció primària (incloses les sales d’espera)
  • Per als professionals que treballen a les UCI i amb persones vulnerables 
  • Per als professionals de la salut que atenguin a persones amb símptomes d’infecció respiratòria
  • A les residències, en cas d’aparició de símptomes compatibles amb alguna malaltia respiratòria com la grip o la COVID-19 o en èpoques d’elevada transmissió d’aquestes malalties

Per tant, apel·lem a la responsabilitat de les usuàries i usuaris del CIS Cotxeres per continuar fent servir la mascareta en aquests espais i situacions. Us recordem que el seu ús protegeix els qui ens envolten dels patògens que exhalem en respirar i de la nostra saliva i, al mateix temps, ens protegeix de la contaminació de possibles virus i bacteris que poden exhalar altres persones.

Trobareu més informació al web del Departament de Salut.