Tornar a notícies

Celebrem el Dia Mundial de l’Alzheimer

El CIS Cotxeres ha celebrat avui el Dia Mundial de l’Alzheimer amb una activitat oberta a persones usuàries i veïns i veïnes. Després d’una presentació que ha tingut lloc a l’entrada principal del centre, s’ha fet una caminada pel barri, seguida d’una sessió d’estiraments. D’aquesta manera, s’ha volgut incidir en la importància de l’exercici físic com a eina de prevenció en salut.

El CIS Cotxeres ha celebrat avui el Dia Mundial de l’Alzheimer amb una activitat oberta a persones usuàries i veïns i veïnes. Després d’una presentació que ha tingut lloc a l’entrada principal  del centre, s’ha fet una caminada pel barri, seguida d’una sessió d’estiraments. D’aquesta manera, s’ha volgut incidir en la importància de l’exercici físic com a eina de prevenció en salut.

Cada 21 de setembre se celebra el dia Mundial de l’Alzheimer, data instituïda per l’Organització Mundial de la Salut ( OMS) i l’Alzheimer’s Disease International ( ADI). L’objectiu d ‘aquesta commemoració és donar a conèixer la malaltia i les seves conseqüències sanitàries i socials, així com demanar el suport i la solidaritat de la població, les institucions i els organismes oficials. Addicionalment i per reforçar la tasca de la conscienciació, l’ADI va establir el mes de setembre com a Mes Mundial de L’Alzheimer.

La malaltia d’Alzheimer produeix una disminució de les funcions intel·lectuals, dificulta l’aprenentatge de nous conceptes, interfereix en la capacitat de la persona per realitzar la seva vida diària i produeix canvis en la seva personalitat i conducta. Cal dir que no tots els deterioraments de les capacitats mentals, relacionats amb l’edat evolucionaran cap a la malaltia d’Alzheimer.