Tornar a notícies

Un nou sistema de pantalles millora la confidencialitat i facilita els principals tràmits

Quan l’usuari arriba al CIS, pot identificar-se mitjançant la seva targeta sanitària i es genera un codi alfanumèric que reforça la confidencialitat del o la pacient. El sistema es va posar en funcionament a principis del mes de juny i està assolint una valoració molt positiva per part de pacients i professionals perquè simplifica i millora les admissions.

El Centre Integral de Salut (CIS) Cotxeres ha instal·lat un nou sistema de pantalles que permet anonimitzar la crida de pacients a les consultes del CAP i facilita als usuaris els principals tràmits administratius, com són programar cites, obtenir el justificant de la visita o imprimir el Pla de Medicació o el Certificat COVID Digital de la UE. El sistema es va posar en funcionament a principis del mes de juny i està assolint una valoració molt positiva per part de pacients i professionals, ja que simplifica i millora el procés d’admissió i la gestió de les cues.

Quan l’usuari o usuària arriba al CIS, pot identificar-se mitjançant la seva targeta sanitària a qualsevol dels caixers amb pantalla tàctil instal·lats a l’entrada del centre o a la primera planta. Un cop el sistema comprova que aquella persona té visita, s’imprimeix un tiquet amb un codi alfanumèric i se li indica on dirigir-se. A la sala d’espera, és cridada pel seu codi, que apareix a les pantalles informatives junt amb el número de porta de la consulta i acompanyat d’un avís sonor.  Els professionals sanitaris són qui gestionen els torns des dels seus ordinadors, de manera que la crida de pacients és més ràpida i eviten utilitzar el nom de la persona, fet que reforça la confidencialitat.

El CIS Cotxeres disposa, en total, de quatre nous caixers amb pantalla tàctil i onze noves pantalles informatives, entre les que s’han substituït i les de nova instal·lació. Es preveu, a més, ampliar el nombre de dispositius per poder implementar el nou sistema de gestió de les admissions i les cues a altres serveis del CIS. Cotxeres és el primer centre d’atenció primària concertat que disposa d’aquest sistema, el qual també s’està desplegant en centres de l’Institut Català de la Salut (ICS) de diferents punts de Catalunya.