Tornar a notícies

La mascareta torna a ser obligatòria davant l’increment de contagis de virus respiratoris

La mascareta s'haurà d'utilitzar des d'avui i fins el 24 de gener, en virtut d'una resolució publicada al DOGC davant l'increment de contagis de virus respiratoris. S'aconsella que també s'utilitzin en les farmàcies i en les residències en cas d'aparició de símptomes compatibles amb la grip o la COVID-19.

L’ús de les mascaretes és novament obligatori en els centres i serveis sanitaris catalans. La resolució, publicada ahir al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), s’aplica a partir d’avui i té una vigència de quinze dies naturals, és a dir, fins al 24 de gener.

La decisió, motivada per l’augment de contagis de virus respiratoris, afecta totes les persones majors de sis anys que es trobin en centres sanitaris (CAP, CUAP i hospitals) i centres sociosanitaris. Segons aquesta disposició, l’obligatorietat s’estén a les persones treballadores, els visitants i els pacients, amb l’excepció de les persones ingressades quan romanguin en la seva habitació.

D’altra banda, és recomanable, però no obligatori, que s’utilitzin en les farmàcies i en les residències, en cas d’aparició de símptomes compatibles amb alguna malaltia respiratòria com ara la grip o la COVID-19, o en èpoques d’elevada transmissió d’aquestes malalties. També s’aconsella que les facin servir les persones que presentin aquests mateixos símptomes quan es trobin en espais compartits.

Us recordem que les mascaretes són una de les mesures de protecció efectives davant dels símptomes de grip, COVID-19 o qualsevol malaltia respiratòria, juntament amb la distància entre persones i una rentada freqüent de les mans. Tenen la funció de protegir els altres de la nostra saliva i dels patògens que exhalem en respirar i, al mateix temps, protegeixen el nas i la boca de la contaminació de possibles virus i bacteris que puguin exhalar altres persones.

Més informació: Mascaretes. Canal Salut (gencat.cat)