Tornar a notícies

És l’hora de prioritzar la salut mental a la feina

Des del CIS Cotxeres ens sumem a la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental, que enguany porta per lema "és l'hora de prioritzar la salut mental a la feina". Més d'un centenar de persones han sol·licitat atenció grupal al CAP Cotxeres amb motiu d'aquest problema.

Avui 10 d’octubre es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental i el lema d’enguany revindica que “és l’hora de prioritzar la salut mental a la feina”. Des del CIS Cotxeres volem sumar-nos al manifest d’enguany, ja que més d’un centenar de persones han sol·licitat atenció grupal al CAP Cotxeres amb motiu d’aquest problema durant el darrer any i mig.

De fet, a causa de l’elevat volum de ciutadans i ciutadanes que ha requerit aquest servei amb el Referent de Benestar Emocional i Comunitària del centre, el CIS Cotxeres va crear un “Grup de Suport Emocional en l’Àmbit Laboral” o “Grup de Millora de la Simptomatologia Ansiosa”. Es tracta de grups on les persones participants pateixen estrès i ansietat per motius de feina. Els grups estan enfocats a treballar l’estrès i els conflictes laborals, facilitar un posicionament actiu i de presa de responsabilitat i afavorir el reconeixement i suport entre participants per tal d’aconseguir un major coneixement i maneig de les emocions.

El malestar laboral ha provocat a Espanya que en el 2023 hi hagués 597.686 baixes per problemes de salut mental. Des del CIS Cotxeres creiem que cal un acompanyament perquè aquestes baixes es transformin en una bona recuperació de la persona. En la majoria d’ocasions, els participants dels grups es troben en el procés de baixa laboral i el grup es converteix en una eina saludable d’acompanyament per recuperar i prioritzar l’autocura.